All fields are required.

Close Appointment form

Fogmegtartó kezelések

 • Home
 • Fogmegtartó kezelések...
Fogmegtartó kezelések

Betétek

Mit kell tudnia a betétekről (inlaykről vagy onlaykról)?porcelain-onlay-compared
A betétek (vagy más néven inlayk vagy onlay) egyfajta speciális, nagy méretű, esztétikus tömések. A hagyományos megoldáshoz képest annyi a különbség, hogy ezeket nem a fogorvos készíti el a rendelőben, hanem egy lenyomat alapján, preciziós technológiával a fogtechnikai laboratóriumban készülnek. A nagyobb, ínyszélt elérő, kisőrlő illetve nagyőrlő fogak szuvasodása esetén alakmazzuk leginkább a betéteket.

 

A fogbetétek készülhetnek:

 • Porcelánból, amikor a hiányzó fogrészlet teljes mértékben porcelánból készült betéttel kerül pótlásragrádia onlay
 • Kompozit anyagból, ami porcelánnal ötvözött műanyag
 • Aranyból, ami lehet teljes mértékben arany vagy aranyra égetett fogszínű porcelán

 

Milyen esetben lehet Önnek betétre (inlayre vagy onlayra) szüksége?

 • Nagyobb méretű fogkorona hiány esetén, amikor egy egyszerű esztétikus tömés már nem jelentene biztonságos megoldást
 • Ha a fog rágófelszínének több mint fele hiányzik
 • Meglévő amalgám tömések lecserélése esetén, ha a kitöltendő rés már meghaladja az esztétikus tömés biztonságos méretétleplezett arany onlay
 • Abban az esetben, ha az Ön fogaiból letörött egy darab, amit töméssel már nem lehet korrigálni

 

Milyen előnyei vannak a betéteknek az Ön számára?

 • Megjelenése esztétikus és természethű, nagyobb mérete ellenére is teljesen mértékben belesimul a meglévő fogak környezetébe
 • Fogtechnikai laboratórium állítja elő nagy precizitású technológiával, ami garancia a pontos illeszkedésre és széli záródásra
 • Mindhárom alapanyag szervezetbarát, hiszen sem a porcelán, sem a kompozit anyaga, sem pedig az arany nem tartalmaz toxikus vagy allergén alkotórészeketarany onlay
 • Hosszú távú megoldást nyújt pontos illeszkedésének és szilárd alapanyagának köszönhetően
 • Korlátozások nélkül terhelhető akár csak a természetes fogak
 • Precíziós előállítási technológiájának köszönhetően jobban védi a kezelt fogat, mint az esztétikus tömés

 

Mit kell tennie abban az esetben, ha Önnek is betétekre (inlayre és onlayra) van szüksége?
Az, hogy az fogászati problémáját esztétikus tömésekkel vagy esetleg betétekkel (inlaykkel és onlaykkal) lehet e nagy biztonsággal orvosolni, csak egy személyes orvosi vizsgálat után derül ki. Ennek a vizsgálatnak a legegyszerűbb módja, ha Ön ellátogat a Ráday32 Dentalcentrum rendelőjébe. A konzultáció térítésmentes, így nem jelent költséget az Ön számára. Ha szeretne eljönni egy térítésmentes konzultációra, hogy többet megtudjon a betétekről, akkor mindössze ezt a három egyszerű lépést kell megtennie:

1. Hívja fel rendelőnket a +36 30 197 1532 telefonszámon és kérjen időpontot betét (inlay vagy onlay) konzultációra. Ezen a konzultáción minden értékes információt érthető módon kap meg a betétekről.

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a Ráday32 Dentalcentrumba, ahol konzultáló orvosa alaposan megvizsgálja Önt.

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának betétekkel történő megoldására, amelyből pontosan kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Várjuk jelentkezését a +36 3 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday utcai rendelőnkben.

 

Csapos fogfelépítés

Mit kell tudnia a csapos fogfelépítésről?
Ha a fogszuvasodás következtében a fog koronájának nagy része megsérül, akkor azt sem egy esztétikus töméssel, sem pedig koronákkal nem tudjuk nagy biztonsággal pótolni, mert ilyenkor a gyökér megerősítésére van szükség. Erre a célra szolgál a csapos fogfelépítés. A cél ebben az esetben az, hogy a gyökérbe készített csapos műcsonk segítségével építsük fel újra a fogat. Így már erre a felületre nagy biztonsággal készíthető korona, amivel visszaállítható a fog eredeti formája és anatómiai funkciója. A csapos fogfelépítést megelőzően, a korábban még nem gyökérkezelt fogat mindenképpen gyökérkezelni kell. A megfelelően kialakított gyökértömés után következik a csap helyének előkészítése, majd beragasztása.

 

Milyen anyagból készülhetnek a csapos műcsonkok?

 • Fogszínű üvegszálas gyökércsap kisebb vagy közepesen sérült fogak kezelésére
 • Előre legyártott fémből készült gyári csap, amely fémvázra épülő koronák esetében használatos
 • Fogtechnikus által készített öntött fémcsap a nagy mértékben sérült fogak helyreállítására
 • Cirkonból készült csap komolyabb foganyag hiány esetén, elsősorban az elülső fogak területére, kiemelt esztétikai igények kielégítésére

 

Milyen előnyei vannak a csapos fogfelépítésnek az Ön számára?

 • A csapos felépítés legfontosabb előnye, hogy a kezelt fog megmenthető és nem kell azt kihúzni és fogbeültetéssel pótolni
 • A kezelt fog visszanyeri stabilitását és újra terheltethetővé válik akár csak a saját fogai

 

Mit kell tennie abban az esetben, ha Önnek csapos fogfelépítésre van szüksége?
Az hogy a csapos fogfelépítés valóban megoldást nyújt-e az Ön fogászati problémájára, csak egy alapos fogorvosi vizsgálat derítheti ki. Az Ön számára az a legfontosabb, hogy ne kelljen elveszítenie a fogát és az újra visszanyerje anatómiai funkcióját (rágóképességét) valamint esztétikus megjelenését. Mi erről szeretnénk gondoskodni, akár a csapos felépítés segítségével a Ráday32 Dentalcentrumban. Hogy ez hogyan lehetséges, azt három egyszerű lépésben kiderítheti:

1. Hívja fel rendelőnket a +36 30 197 1532 telefonszámon és kérjen időpontot térítésmentes konzultációra, ahol hasznos információkat kaphat fogászati problémájának hatásos, tartós és esztétikus megoldásáról

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a rendelőnkbe és vegyen részt a térítésmentes konzultáción, ahol pontos képet kap majd valós fogászati problémájáról és annak sikeres megoldásáról. Ráadásul ez semmilyen költséget nem jelent az Ön számár (ez alól csak az a szituáció jelent kivételt, amikor röntgen felvételt kell készítenünk a probléma feltárásához).

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának megoldására, amelyből pontosan és érthetően kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Az elsődleges célunk tehát az, hogy megőrizzük meglévő fogainak épségét. Ezt azonban csak akkor tudjuk megtenni, ha időben találkozunk a problémával és késedelem nélkül neki tudunk látni a kezelésnek. Ez közös érdekünk, hiszen így lehetőséget teremtünk arra, hogy megőrizzük (például csapos felépítés segítségével) meglévő fogait és ne kelljen azokat fogászati implantátumokkal pótoltatni.

Forduljon tehát időben fogorvoshoz, hogy közösen előzzük meg a komolyabb és költségesebben gyógyítható fogászati problémák kialakulását (például fogainak elvesztése). Várjuk jelentkezését a +36 30 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday32 Dentalcentrumban.

 

Esztétikai tömésekkezeles_3

Mit kell tudnia az esztétikus tömésekről?
Étkezéseink során fogaink felszínén ételmaradványok tapadnak meg, melynek eredményeként lepedék képződik azokon. A lepedékben megtelepednek a baktériumok, melyek elkezdik lebontani az ételmaradványokat. Ekkor olyan savak keletkeznek melyek káros hatást gyakorolnak a fogzománcra. Így keletkezik a fogak szuvasodása, melynek leghatásosabb kezelési módja az esztétikus tömések alkalmazása. Ezt a tömést azért nevezzük esztétikusnak, mert olyan speciális kompozit anyagból készül, amely színében és formájában tökéletesen alkalmazkodik az Ön meglévő fogaihoz, így a tömés gyakorlatilag láthatatlan lesz egy külső szemlélő számára.

 

Milyen esetben lehet Önnek esztétikus tömésre szüksége?

 • Fogszuvasodás kialakulása esetén
 • Meglévő amalgám tömések esztétikus tömésre történő lecserélése esetén
 • Fogainak elszíneződése esetén
 • Berepedezett fogak esztétikus kezelésekor
 • Abban az esetben, ha az Ön fogaiból letörött egy kisebb darab

 

Milyen előnyei vannak az esztétikus töméseknek az Ön számára?

 • Megjelenése kiemelten esztétikus, látványa beleolvad a környezetébe, így barátai és ismerősei nem is veszik majd észre, hogy Önnek tömése van
 • Rövid idő alatt elkészül és Ön azonnal élvezheti annak előnyeit, amint kiszállt a fogorvosi székből
 • Szervezetbarát, hiszen nem tartalmaz fémet és más mérgező anyagokat, így allergiás reakciót sem vált ki Önből
 • Elkészítése a modern előkészítési technikának köszönhetően minimális mértékű foganyag veszteséggel jár
 • Tartós, akár évtizedeken át szolgálja Önt (megfelelő szájhigiénia és rendszeres fogorvosi kontrolvizsgálatok esetében)
 • Szilárd és erős, éppen ezért szinte korlátozások nélkül terhelhető

A fogászati tömőanyagok között hatalmas ár és minőségbeli különbségek vannak. Rendelőnkben csak a legerősebb, legszebb, legtartósabb minőségi tömőanyagokat használjuk.

Mit kell tennie abban az esetben, ha Önnek is esztétikus tömésre van szüksége?

Az Ön fogászati problémájára ideális megoldást nyújtanak az esztétikus tömések. Ezt most nem tudjuk, de nagyon könnyen kideríthetjük három egyszerű lépésben:

1. Hívja fel rendelőnket a +36 3 197 1532 telefonszámon és kérjen időpontot egy esztétikus tömés konzultációra. Ez a konzultáció térítésmentes az Ön számára, tehát semmilyen költséget vagy kötelezettséget nem jelent ha eljön, de nagyon hasznos információk birtokába juthat az esztétikus tömésekről, és arról, hogy azok hogyan oldják meg az Ön fogászati problémáját.

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a Ráday32 Dentalcentrum rendelőjébe és vegyen részt a térítésmentes konzultáción, ahol kezelőorvosa digitális diagnosztikai eszközök és alapos fogorvosi vizsgálat segítségével pontosan azonosítja az Ön fogászati problémáját és arról is tájékoztatja Önt, hogy az esztétikus tömésekkel kompromisszumok nélkül kezelhető-e.

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának esztétikus tömésekkel történő megoldására, amelyből pontosan kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Döntését tehát nem kell előre meghoznia. Térítésmentes konzultációnk során Ön megismerheti a kezelési lehetőségeit, de képet kaphat rendelőnk színvonaláról és konzultáló orvosának empátiájáról és érthető kommunikációjáról is. Érdemes tehát rászánnia egy fél órát, hogy tiszta és egyértelmű képet kapjon fogászati problémájáról és annak ideális megoldásáról (esztétikus tömésekkel).

Várjuk jelentkezését a +36 30 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday utcai rendelőnkben.

 

Gyökérkezelés

Mit kell tudnia a gyökérkezelésről?
A gyökérkezelés célja az, hogy megmentse az Ön meglévő fogait a kihúzástól. Ha a fog szuvasodása eléri a gyökércsatornát a fogbélben változások történnek, melyek egyszerű esetben visszafordíthatóak, azonban súlyosabb esetben visszafordítatlan károsodásokat okoznak. Ezekben az esetekben szükséges a fogak gyökérkezelése. A fogaink egy, kettő, három, négy, de akár több gyökércsatornával is rendelkezhetnek. A gyökérkezelés sikerességét nagyban befolyásolja az, hogy a fogban lévő összes gyökércsatornát megtaláljuk.

A gyökérkezelés első lépéseként a gyökércsatornák feltárása, megkeresése, illetve feltágítása történik. Ezzel kerül megtisztításra a gyökércsatorna. Az így feltágított majd megtisztított csatornák aztán betömésre kerülnek egy speciális gyökértömő anyaggal.

Második lépésként a gyökérkezelt fogra egy esztétikus tömés, betét vagy korona kerül, hogy az ne csak funkcionálisan legyen tökéletes, de esztétikai szempontból is.

 

Miért jelent nagy biztonságot Önnek, ha rendelőnkben végezzük el a gyökérkezelését? endomotor

Egy kiváló eszköz a precíz munkához –endomotorral egybeépített apexlokátor a gyökérkezelések tartósságáért (VDW Gold Reciproc). A gyökérkezelés csak abban az esetben vezethet a várt eredményhez, vagyis a fog gyógyulásához, ha a gyökércsatorna megtisztítását megfelelő hosszban és megfelelő minőségben készítjük el. A gyökércsatorna hosszának meghatározásához nyújt segítséget az úgynevezett apexlokátor berendezés. Ez az eszköz lényegesen pontosabb képed ad kezelőorvosa számára a gyökércsatorna tényleges hosszáról, mint egy röntgen felvétel. Az endomotorral történő gépi megmunkálás sokkal tisztább,egyenletesebb gyökércsatornát eredményez. Az endomotor és az apexlokátor segítségével elkészült gyökértömések éppen ezért pontosabbak és tartósabbak lesznek.

 

Laser támogatott gyökérkezeléslaser
A rendelőnkben használt diódalaser segítségével, az erősen fertőzött gyökércsatornák csíraszámának radikális csökkentését tudjuk elvégezni, valamint a már kialakult gyökércsúcsi elváltozások gyógyulását stimulálni. Ez az eljárás nagyban csökkenti a gyökérkezelt fogak későbbi komplikációit.

 

Az elszigetelés ebben az esetben az Ön biztonságát szolgálja – kofferdam izolálás a gyökérkezelésekénél
A fogászati beavatkozás egyik legkritikusabb pontja a kezelési terület szárazon tartása azaz a nyálmentes környezet biztosítása a gyökérkezelések teljes ideje alatt. Ez a hagyományos vattarolnik használatával már nem valósítható meg minőségi kompromisszumok nélkül. Ezért alkalmazzunk rendelőkben a kofferdam izolálást. Ez az eljárás nem más, mint egy elszigetelt környezet biztosítása a kezelendő fognak a kezelés teljes idejére egy speciális, gumiból készült rugalmas eszköz segítségével. A kofferdammal történő izoláció tökéletes nyál és páramentes munkaterületet biztosít kezelőorvosa számára. Az eszköz alkalmazásával a gyökérkezeléseknek nagyobb a lesz sikerességi rátája és tartósabbak is lesznek.

 

Mit kell tennie abban az esetben, ha Ön is biztonságos gyökérkezelést szeretne?
Röntgen felvétel és szakorvosi vizsgálat nélkül sajnos nem tudjuk megmondani Önnek, hogy a gyökérkezelés megoldást jelent-e a fogászati problémájára, de van egy egyszerű módszerünk arra, hogy derítheti ezt ki gyorsan és egyszerűen három lépésben:

1. Hívja fel rendelőnket a +36 30 197 1532 telefonszámon és kérjen egy konzultációs időpontot. A konzultáció térítésmentes az Ön számára, tehát sem költséget sem kötelezettséget nem jelent ha eljön, de hasznos információk birtokába juthat az fogászati problémájának (gyökérkezeléssel történő) tartós és esztétikus megoldására

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a Ráday32 Dentalcentrum rendelőjébe és vegyen részt ezen a térítésmentes konzultáción, ahol kezelőorvosa digitális diagnosztikai eszközök és alapos fogorvosi vizsgálat segítségével pontosan azonosítja az Ön fogászati problémáját és arról is tájékoztatja Önt, hogy a gyökérkezelés megoldást nyújt-e azokra.

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának megoldására, amelyből pontosan kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Térítésmentes konzultációnk során Ön megismerheti a gyökérkezelés lehetőségeit, de képet kaphat rendelőnk színvonaláról és konzultáló orvosának hozzáértéséről is. Érdemes tehát részt vennie egy ilyen konzultáción, hogy tiszta és egyértelmű képet kapjon fogászati problémájáról és annak ideális megoldásáról.

Várjuk jelentkezését a +36 30 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday utcai rendelőnkben.