All fields are required.

Close Appointment form

Fogbeültetés

Fogbeültetés

Mit kell tudni a fogbeületésről?kezeles_2
Az implantáció napjainkra már rutin beavatkozássá vált az innovatív fogászati rendelők életében. Egy vagy több hiányzó fog pótlására egy modern és biztonságos terápiás módszer. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik, így Ön a kezelés alatt semmi fájdalmat nem érez. A páciensek döntő többségének aggodalmai , félelmei szertefoszlanak a beavatkozás közben- után.

 

Mikor ajánljuk a fogbeültetést?

  • ha Ön részleges foghiánnyal rendelkezik és fix fogpótlást szeretne, de az nem kivitelezhető megfelelő elhelyezkedésű  és erősségű pillér fogak hiányában
  • ha Önnek részleges foghiánya van, kivitelezhető lenne a fix hídpótlás, de nem szeretné az egészséges fogait lecsiszoltatni
  • ha Önnek kivehető protézise van, de nem tudja megszokni és fix fogpótlást szeretne
  • ha Önnek teljes foghiánya van és a protézisét nem tudja használni, vagy egyszerűen szeretne stabilabb megoldást, hogy újra tudjon bátran enni, mosolyogni.

 

A fogbeültetés menete lépésről lépésreA0071. Első lépés egy ingyenes konzultáció nemzetközi tapasztalattal rendelkező szájsebész-implantológusunkkal, aki megvizsgálja Önt elvégzi a szükséges képalkotó diagnosztikai vizsgálatokat és elkészíti a kezelési tervet, tételes írásos árajánlatot.

2. Nagyon fontos, hogy a sikeres beavatkozás érdekében az Ön fogazata, fogakat tartó szövetei egészségesek legyenek, mert ennek hiányában a 99,5%-os implantációs sikerességi ráta csökken. Ezért az implantáció előtt minden szükséges egyéb kezelést el kell végezni.

Ezek a beavatkozások:

  • fogkő eltávolítás
  • fogínybetegségek kezelése
  • fogszuvasodások ellátása
  • menthetelen fogak, fogyökerek eltávoításaA001

3. Ezt követően kerülhet sor az implantátum behelyezésére steril körülmények között, helyi érzéstelenítésben. Az implantálás időtartama függ a behelyezett implantátumuk számától és az esetleges kiegészítő csontpótló eljárásoktól. Az azonban átlagosan elmondható, hogy egy darab implantátum csontba ültetése normál esetben nem vesz 45-60 percnél többet igénybe. A beavatkozás végén a műtéti sebet varratokkal zárjuk, ami egy héttel később a kontrollvizsgálat alkalmával eltávolításra kerül.

4. A gyógyulási szakasz következik, ami átlagosan 3 hónapig tart. Ez idő alatt alakul ki a műgyökér és a csont között a megfelelő kapcsolat (osseointegráció) és válik terhelhetővé az implantátum. Amennyiben a foghiánya látható helyen van, erre az időtartamra tudunk ideiglenes fogpótlást készíteni a kellemetlenségek csökkentése érdekében.

5. A gyógyulási idő letelte után kontroll röntgen felvétellel ellenőrizzük a műgyökér integrálódását, gyulladásmentességét. Ez után egy kis részen megnyitjuk az ínyt az implantátum felett és behelyezésre kerül a gyógyulási csavar ami megformázza az implantátum körüli lágy szövetet. Ez a fázis kb 1 hétig tart.

6. A gyógyulás után behelyezzük az implantátumokba a lenyomati elemeket és kezdődhet a fogpótlás elkészítése.

 

Csontpótlás
Az implantátum csak megfelelő mennyiségű és minőségű csontba helyezhető be. Amennyiben ezek a feltételek nem állnak rendelkezés az Ön esetében csontpótló eljárásokra lehet szüksége, melyekről kezelőorvosa részletesen tájékoztatni fogja.

 

Ha Ön úgy gondolja, hogy problémájára az implantátum megoldás lehet, az alábbi lépéseket kell tennie:

1. Hívja fel rendelőnket a +36 30 197 1532-os telefonszámon és kérjen egy konzultációs időpontot. A konzultáció térítésmentes az Ön számára, tehát sem költséget sem kötelezettséget nem jelent ha eljön, de hasznos információk birtokába juthat az fogászati problémájának tartós és esztétikus megoldására.

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a Ráday32 Dentalcentrum rendelőjébe és vegyen részt ezen a térítésmentes konzultáción, ahol kezelőorvosa digitális diagnosztikai eszközök és alapos fogorvosi vizsgálat segítségével pontosan azonosítja az Ön fogászati problémáját és tájékoztatja Önt, hogy milyen kezelés lenne a legideálisabb Önnek.

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának megoldására, amelyből pontosan kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Térítésmentes konzultációnk során Ön megismerheti a fogbeültetési beavatkozások lehetőségeit, de képet kaphat rendelőnk színvonaláról és konzultáló orvosának hozzáértéséről is. Érdemes tehát részt vennie egy ilyen konzultáción, hogy tiszta és egyértelmű képet kapjon fogászati problémájáról és annak ideális megoldásáról.

Várjuk jelentkezését a +36 30 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday utcai rendelőnkben.