All fields are required.

Close Appointment form

Fémkerámia fogpótlások

  • Home
  • Fémkerámia fogpótlások...
Fémkerámia fogpótlások

Magyarország legnépszerűbb fogpótlása – fémkerámia koronák és hidak
A fémkerámia koronák népszerűségüket annak köszönhetik, hogy megbízhatóságukat már évtizedek óta bizonyítják. A fogpótlás szilárdságát adó fém vázat a fogtechnikai laboratórium az előkészített fogairól vett lenyomat alapján készíti el. A váz elkészültét követően ráégetik a az Ön meglévő fogaihoz igazodó színű kerámia leplezést. A fém váz anyaga lehet nikkelmentes kobalt-króm vagy arany-platina ötvözet, de akár ötvözetlen arany is. A lézer szinteres eljárásnál a hídvázat lézernyaláb segítségével rétegről rétegre építi fel a szintergép. A felület mikrostruktúrájának és a csökkentett oxidációnak köszönhetően optimális lesz a kerámia kötése a fémvázzal. Emellett az eljárás során az anyag sűrűsége megközelíti a 100 %-ot, ami a legmagasabb húzószilárdsági értékeket eredményezi. A fémkerámia koronák esetében egy olyan hagyományos megoldásról van szó, ami tartós megoldást jelent számtalan fogászati problémára:

  • Alkalmas nagy kiterjedésű szuvasodások kezelésére, amikor egy esztétikus tömés vagy betét (inlay, onlay) már nem jelent biztonságos megoldást Önnekkezeles_5
  • Visszaállítja az Ön egészséges rágóképességét
  • Pótolja hiányzó fogait, ha Önnek nincs lehetősége fogászati implantátum beültetésére

Pácienseink körében a fémkerámia koronák még a mai napig is nagyon népszerűek, hiszen egy kiváló és költségtakarékos megoldást jelentenek a fogpótlások között. Ezen túlmenően pedig vannak elvitathatatlan pozitív tulajdonságai is:

  • Szilárd és tartós fogpótlás
  • Természeteshez közeli módon állítja vissza rágóképességét
  • Rövid idő alatt elkészül és Ön akár egy hét leforgása után élvezheti annak minden előnyét

Ha azonban az esztétikai kérdések kiemelkedően fontosak az Ön számára, akkor nem a fémvázra épülő kerámia koronák jelentik az ideális megoldást. Megjelenésük nem olyan esztétikus és élethű, mint a fémmentes cirkon koronáké. Kevésbé áttetsző és a fém váz tompa sötét árnyalatú színezetet ad a fognak. A korona szélein szürke szélcsík jelenhet meg az évek múlásával.

Ezen túlmenően pedig akkor sem ajánlott Önnek a fémkerámia korona, ha valamilyen fémallergiában szenved. Lehet, hogy az Ön fogászati problémájára a fémkerámia korona a legjobb megoldás. Ez azonban csak akkor derül ki, ha ellátogat rendelőnkbe és részt vesz egy térítésmentes konzultáción, ahol felkészült szakorvosaink részletesen tájékozatják Önt az elérhető lehetőségekről.

 

Ez legegyszerűbben úgy oldható meg, ha Ön megtesz három egyszerű lépést:B002

1. Hívja fel rendelőnket a +36 30 197 1532  telefonszámon és kérjen időpontot egy térítésmentes fémkerámia korona konzultációra.

2. Jöjjön el az Ön számára leginkább alkalmas (előre egyeztetett) időpontban a rendelőnkbe és vegyen részt ezen a térítésmentes konzultáción, ahol pontos képet kap majd valós fogászati problémájáról, annak megoldási lehetőségeiről akár fémkerámia koronák segítségével.

3. A konzultációt követően Ön kap egy írásos árajánlatot fogászati problémájának megoldására, amelyből pontosan és érthetően kiderül majd, hogy milyen kezelésekre van szüksége, azok mennyi ideig tartanak majd és mennyibe fognak kerülni.

Ha Ön egy egyszerű de stabil és tartós valamint költségtakarékos megoldásra vágyik a fogpótlások területén, akkor a fémkerámia koronákban nem fog csalódni. Várjuk jelentkezését a +36 30 197 1532 telefonszámon és természetesen Önt is személyesen a Ráday32 Dentalcentrumban.